Massiv tegneserie haul

OBS OBS OBS Dette er ett "Nærde" innlegg i en hverdag ellers fylt av sminke og trenings innlegg med mildt sagt ubrukelige videoer av øvelser du fint kan gjøre ute i det fri og sponsede innlegg med klær og annet tull :P 

For de av dere som var inne å så på min anbefaling nevnte jeg vel så vidt The Punisher som får egen serie mest sannsynlig fra November av. Og bakgrunnen for dette var at han gjorde nok et ganske sterkt inntrykk når han figurerte i sesong 2 av DareDevil. 

Jeg hadde helt glemt han inntil jeg så to episoder av Sesong 2 av DareDevil (for øvrig de eneste jeg har sett) hvor The Punisher dukket opp. Og da husket jeg at jeg leste mye punisher når jeg var yngre. Da i norske Magnum og noe fra AgentX9. Det var det som fikk gnisten til å fyre opp i bålet når jeg tenkte å se om dette var en enkel sak å få lest. Etter litt søking og fundering falt valget på å prøve å få en komplett samling av The Punisher single issues fra USA. Etter nærmere øyesyn så jeg at det var mye å ta tak i og mye å holde styr på. 

Jeg slo til på en annonse som jeg fant på enten finn eller facebook hvor en kar solgte det han hadde av punisher blader. Og jeg kom ganske godt på vei. I denne var det mest fra den 2 og lengste runnen på 104 blader, er ca alle frem til 64 elns og noen dublikater, det fulgte også med noen fra War Journal og noen annuals. Så var det i gang. Men gleden var kortvarig siden det var begrenset med tilgang på face og finn. Så det stagnerte litt. Denne bunken ble kjøpt i januar eller februar i fjor. Og det er først nå de siste mnd at det har blusset opp igjen. Fant en god bunke i fjor mot slutten av året og noen i Januar, Februar og noen nå i Mars. 

For 3 uker siden falt også valget på å få komplett norsk samling. Noe som skulle vise seg å være en lett oppgave sånn egentlig selv om det er begrenset av folk som sitter på dette. 

I Norge ble som sagt Punisher gitt ut i Magnum og AgentX9 men den ble også gitt ut i egen stand alone single issue. Og etter å ha finni de som jeg trengte fra AgentX9 hos Lucky Eddie for 2 mnd siden falt valget på å ta en tur dit igjen for en uke siden. Planen var å ikke bruke alt for mye penger og kjøpe litt nå og da. Men når jeg kom dit var jo den tanken blåst vekk for alle vinder og hauger. 

Der fant jeg 26 av 28 single issues og 31 av 32 som ble gitt ut i Magnum, Magnum Spesial og Magnum Presenterer. I tillegg fant jeg komplett samling, 41 av 41 i War Zone serien. Så meget fornøyd med det. Mye av Magnum bladene var ikke lest i og helt strøkne. Og noen var mer slitt en andre. War Zone samlingen var ca 7/8 av en skala på 10 hva tilstand angår. Så totalt sett veldig fornøyd. 

Så etter å ha lagt alle bladene i plastlommer med papprygg inni så byner dette nå å ta litt plass. Nå har jeg snart fylt 2 stk 80cm hyller :P

Alle hullene jeg trenger for å fylle samlingen i de forskjellige seriene er jeg på vei til å tette nå. Har fått kontakt med en i Norge som har en del og det er bra, ellers må jeg nok ty til internett fremover. Det er selvfølgelig mye artigere å finne dem "IN THE WILD" men sjansen for dette i Norge er minimal. Jeg har vært veldig heldig med de funna jeg har gjort på Lucky Eddie og annonsen på finn som startet det hele men fremover må jeg nok ty til internett. 

Og dette byr på flere problemer men også noen fordeler. 

Fordelene er jo at det er mye mer tilgjengelig enn i Norge. Og det er ofte billigere. Problemet er at frakten er dyr og jeg må holde meg innenfor grensa på 350kr inkl frakt da tegneserier ikke inngår i de samme reglene som for bøker. Bøker er det fri innførsel opp til en hvis grense. Og den er høy. En kompis bestilte en spesial utgave med signatur av Brandon Sanderson til over 400 dollars inkl frakt og fikk ikke noe toll krav. 

Jeg har finni en nettside som har ett helt absurd bra utvalg av tegneserier. Mye brukt men også mye nytt. Så der har jeg gjort en test. Og fra de ble sendt til jeg hadde pakka i posten tok det 1 uke. Holder de samme standard hver gang blir dette en fin måte å få tetta hulla i samlingen. I tillegg til att pakken blir merket med verdien på bladene og ikke inkl frakt gikk denne gjennom tolla. Spørs om jeg er like heldig neste gang? 

Uansett. Dette var mye tekst og lit bilder. Fikk kun tatt ett bilde av det jeg kjøpte for en uke siden. Var ute og fant mer i dag. Alt jeg har kommet over av punisher bortsett fra den første annonsen jeg slo til på er alt finni på Lucky Eddie. De har ikke mer igjen nå, bortsett fra Magnum og AgentX9 :P Det er en bunke der jeg kunne tenkt meg å kjøpt. Det er ca 80% av den runnen jeg kjøpte 64 blader av i fjor. Problemet er at Punisher ikke selger så godt i Norge til at jeg tror jeg gidder å ha mye stående for å få solgt dem. Tror jeg heller satser på å få tak i resten gjennom andre kontakter. Jeg har også sagt til meg selv at ingenting skal leses før det er komplett. Er halvveis med War Zone. Og jeg er veldig fornøyd foreløpig. 

Over her ser du de norske bladene jeg fant. Glemte å ta med bunken av War Zone blader.

Her ser du litt hvordan de ser ut i hyllene.

Dette er forandret på nå. jobber med å få inn ett bedre system på det så det er litt mer oversiktlig. Alle bladene er lagt i plastposer laget for de spesifikke størrelsene på de forskjellige bladene. Og det er lagt pakk bak så de skal stå bedre og holde seg bedre. Dette tar tid.... Og litt dumt at jeg gjorde dette på de norske før jeg leste dem, det medfører mye arbeid med å ta dem inn og ut hvert blad jeg skal lese når jeg får de siste jeg mangler til uka. 

Etter hvert som jeg får tettet hullene og fått bynt å lest alle seriene kommer jeg med oppdateringer og anbefalinger underveis. 

Har du noen tegneserier du leser og samler på? Eller har du noen andre nerdete hobbyer? 

#tegneserier #marvel #dc #comics #batman #wolverine #daredevil #netflix #jesicajones #stanlee #blogg #hverdag #shopping #oslo #nerd #lesing #spenning #luckyeddie #thepunisher #hobby #samling #system
 

 

2 kommentarer

C A T Z Y

19.03.2017 kl.21:19

Dauym, du har tatt på deg et prosjekt skjønner jeg. Jeg vet jeg har masse AgentX9 på loftet i en eske etter broren min, haha. Har egentlig få tegneserier jeg leser på, utenom The Walking Dead, men prøver å få med meg så mye som mulig av dem som er knytta til spill. Nye Tomb Raider tegneserien feks kobler hva som skjer mellom de nye spilla. Bestilte et sjeldent blad vel å merke til 400kr ifjor, men fikk ikke noe toll på den. Det var kanskje flaks det da? :P

Stian Jonassen

20.03.2017 kl.10:41

C A T Z Y: ja, det er mildt sagt mye å å tak i. tar jeg alt av hovedserien, sideserier og aperances, blir det nok fort over 1000 blader.

ja du var nok heldig der ja. Er ett par andre serier jeg vil ha komplett også. men det får bli litt etter hvert.

Skriv en ny kommentar

Stian Jonassen

Stian Jonassen

30, Sandefjord

Hei, og velkommen. Her kommer jeg til å skrive om alt fra trening og kosthold, til film/serier og tegneserier til skjeggprodukter jeg lager. Opprinnelig fagbrev som anleggsgartner, men tatt allmenfaglig påbygning og gått helsefagarbeiderskolen etter det, og ett semester på høyskolen.

Kategorier

Arkiv

hits